21/11/2017

Claude Monet. En samling af malerier.

Claude Monet. En samling af malerier."Monet - dette er bare et øje, men min Gud, men hvad!"

Paul Cezanne

Claude Monet blev kaldt "solens mand" på grund af det lyse lys,

som adskiller de fleste af sine landskaber.

 

10.jpgEn kort biografi af Claude Monet.

 

Claude Monet er en fransk maler, en pioner af impressionisme. 14. november 1840 i familien af ??arvelige parisere Claude Adolphe Monet og Louise Justine Aubrey Monet blev født en dreng, der blev døbt i baptistkirken med navnet Oscar Claude seks måneder senere. I 1845 flyttede familien til byen Le Havre i Normandiet, hvor hans far begyndte at forberede sin søn til karriere for en handelsmand af flådegear. På trods af hans fars insistering ønskede lille Oscar at lægge sit liv på kunst, og Justine, en professionel sangerinde, støttede ham i dette.
Liubov Popova malerier
I en alder af elleve trådte Monet ind på Havre Kunstskole; Samtidig begyndte han at vinde popularitet som en talentfuld tegneserieforfatter. I uddannelsesperioden var Monet heldig at møde maler Eugene Boudin i byen. Denne bekendtskab havde stor indflydelse på den unge mand; Det var Buden, der lærte Monet det grundlæggende ved at behandle olie maling og teknikker "i det fri" - det vil sige uden for værkstedet, i det fri.

Efter at have forladt skolen i en alder af 16, fortsatte Monet med at øve og udnytte sine evner. I flere år gik han til Paris, hvor han mødte mange fremtidige fremragende malerier, herunder Eduard Manet.

I 1861 blev kunstneren sendt til Algeriet til service i hæren. Efter et stykke tid blev han syg med tyfusfeber og forsvundet sin enke tante for at hjælpe ham økonomisk, betalte sig fra militærtjeneste og vendte tilbage til sit hjemland.

Siden 1862 deltog Monet sammen med andre novice malere på kunstner Charles Gleirs kurser. Soubuciki havde lignende synspunkter om maleri og gravitated for at arbejde i det fri, de stræbte for at formidle naturens naturlige farver, de usynlige bevægelser af vand og luft, for at vise på deres lærred næppe perceptible nuancer af blomster. Disse synspunkter dannede senere grundlag for filosofien om impressionisme i kunstnerisk skabelse.

7.jpg


I sin parisiske periode skrev Monet meget i håb om, at hans værker ville være interesserede i salonen - en prestigefyldt årlig udstilling, der modtog lærred langt fra alle malere. Hans første kendte maleri var portræt af Camilla Bonsjö udstillet i salonen.

Bonsio blev hans kone i 1870. Næsten straks flyttede parret til England i forbindelse med starten af ??den fransk-prussiske krig.

Et år senere flyttede Monet til Holland. Den hollandske periode er meget produktiv - i tyve måneder skaber kunstneren næsten tre dusin malerier og utallige skitser, skitser og skitser.
Efter at have vendt tilbage til Frankrig i 1872, der allerede var maleren og impressionisten, fortsætter Monet med at arbejde og leve et roligt landskab blandt de inspirerende maleriske haver.

Compositionmalerier126546.jpg


Siden begyndelsen af ??1910'erne har Monet udviklet en forfærdelig sygdom - katarakt. Heldigvis har kunstneren ikke mistet synet, og efter at have overført to operationer til fjernelse af grå stær i 1923, fik man evnen til at se ultraviolette stråler, der er utilgængelige for synet af en almindelig person (for eksempel så han visse objekter i et bestemt lys blålig-violet, når de for alle andre forblev hvide).

Claude Monet døde den 5. december 1926 fra lungekræft og blev begravet i kirkens kirkegård i Giverny, en by i Øvre Normandiet. I hans hus i samme by blev efterfølgende åbnet sit museum.